Передплата 2024 ВЗ

Порошенко затвердив додаткові квоти у вишах для окупованих територій

  • 03.06.2017, 17:34
  • 1 090

Президент Петро Порошенко підписав закон, який має створити для жителів окупованих Донбасу та Криму додаткові можливості щодо вступу на навчання до вишів.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Закон № 2026-VIII "Про внесення змін до закону України "Про вищу освіту" був прийнятий Верховною Радою 16 травня 2017 року.

Документ передбачає, що для осіб з окупованої території, які отримали документ про загальну середню освіту, прийом на навчання до одного з вищих навчальних закладів здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань у межах установлених квот прийому до вищих навчальних закладів України.

Згідно з документом, розмір квоти для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, до вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, встановлюється в обсязі 1 тисяча місць держзамовлення.

Розподілятиме замовлення між цими вищими навчальними закладами Кабінет міністрів. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через місяць з дня набрання ним чинності.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини