Передплата 2024 ВЗ

На Франківщині сільський голова вимагав у АТОвця хабар за землю

  • 03.06.2017, 15:41
  • 1 144

В Івано-Франківській області голову однієї із селищних рад затримали на хабарі, який він вимагав від учасника Антитерористичної операції (АТО).

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Оперативники управління захисту економіки в Івано-Франківській області спільно з працівниками військової прокуратури Західного регіону України задокументували земельні оборудки, які організував сільський голова одного із селищ області.

Як зазначається, сільський голова вимагав хабар від учасника АТО за надання гарантованої державою земельної ділянки на території сільської ради.

Посадовець, зловживаючи службовим становищем, протягом березня 2016-травня 2017 років вимагав від учасника АТО хабар в розмірі 40 тисяч гривень. Зазначається, що у березні поточного року правоохоронці задокументували отримання чиновником першої частини хабара у розмірі $500.

А вже 2 червня його було затримано у салоні власного автомобіля під час отримання другої частини хабара. Загалом від земельних операцій посадовець отримав $2 тисячі та 1 тисячу гривень.

Сільському голові загрожує покарання, передбачене за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини