Передплата 2024 ВЗ

Штаб Макрона зламали хакери з військової розвідки РФ

  • 03.06.2017, 14:47
  • 1 233

За зламом пошти штабу президента Франції Еммануеля Макрона стоять діючі співробітники Головного розвідувального управління (ГРУ) російських збройних сил.

Про це йдеться в розслідуванні видання The Insider.

В метаданих файлах із зламаного листування штабу Макрона фігурувало ім'я Георгія Рошки. Тоді повідомлялося, що він був співробітником ЗАТ "Еврика", яке активно співпрацює з Міноборони Росії. А також, що в 2014 році Рошка відвідував конференцію «Паралельні обчислювальні технології.

Виданню вдалося отримати склад учасників конференції за 2016 і 2017 роки. У 2016 році навпроти імені Георгія Рошки значилося "Військова частина 26165, спеціаліст".

285-й головний центр спеціальної служби ГРУ, він же — військова частина № 26165, спеціалізується на криптографії. Керівник цього центру Ігор Коробов і його заступник Сергій Гізунов потрапили під американські санкції у зв'язку з хакерськими атаками.

Крім Рошки в цій конференції брали участь військовослужбовці, які спеціалізуються на електронній розвідці, радіоперехопленні і дешифруванні, а також три співробітники "Квант", що знаходиться у підпорядкуванні ФСБ. У 2015 році цю організацію викрили в зв'язках з хакерами з Італії.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини