Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медведчук прикриває нафтовий бізнес росіян в Україні

  • 03.06.2017, 09:02
  • 1 103

Власник швейцарської компанії Proton Energy Group S.A., яка викупила активи російської "Роснефти" в Україні, Нісан Моісеєв був помічений у компанії Віктора Медведчука.

Про це повідомляють "​Схеми" .

Експерти ринку та журналістські розслідування раніше вказували на можливу причетність самого Медведчука до компаній Нісана Моісеєва, які викупили російський нафтогазовий бізнес в Україні. Вперше вдалося зафіксувати наочне підтвердження зв’язку між Медведчуком та Моісеєвим. Журналісти зафіксували на камеру, як 14 листопада 2016 року із аеропорту "Внуково" (Москва) до аеропорту "Київ" прилетів приватний літак "Фалькон 900". Це один із найдорожчих приватних літаків — його вартість сягає близько 50 мільйонів доларів.

З літака вийшов кум президента Росії Володимира Путіна та представник України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Медведчук у компанії декількох чоловіків, серед яких був Моісеєв.

"Ця зустріч збіглася у часі з «зачищенням» ринку імпорту скрапленого газуУкраїни під нового гравця, яким став той самий Моісеєв", - йдеться в розслідуванні.

Моісеєв не заперечує свого знайомства з Медведчуком, яке, за його словами, не має "ділового" характеру.

Своєю чергою Медведчук спростовує зв'язок з Моісеєвим.

ПІсля викупу українського майна "Роснефти" компанія Моісеєва стала стала найбільшим імпортером скрапленого газу з Росії.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини