Передплата 2024 «Добрий господар»

У Дубаї поліція відправила на вулиці першого робокопа

  • 02.06.2017, 20:51
  • 1 306

Поліцейський департамент найбільшого міста Об'єднаних Арабських Еміратів - Дубая - розпочав експеримент із залученням до роботи на вулицях першого робота-поліцейського.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Робокоп має обладунок, що повністю повторює форму поліції Дубая. Він розміром із дорослого чоловіка та навіть віддає честь як справжній офіцер поліції. Уряд емірату планує використовувати високотехнологійних правоохоронців для посилення безпеки напередодні відкриття виставки Експо-2020.

"Такі види роботів можуть працювати 24 години на добу 7 днів на тиждень", - розповів гендиректор Департаменту розумних послуг поліції Дубая Халід Нассер аль-Раззукі.

Дубайський кіборг-констебль може читати номери машин на авто, порівнювати обличчя із тими, що є у базі даних поліції та надсилати результат до штабу. Пряма відеотрансляція з його камер дозволяє розпізнавати сумки, які залишили без догляду в популярних місцях Дубая.

"Ми зараз маємо справу з поколінням, яке не уявляє собі життя без розумних приладів. Багато з них дивилися фільм "Робокоп" і тепер кажуть: "Хлопці, вам це вдалося!" - додав Халід Нассер аль-Раззукі.

Відтепер люди в Дубаї зможуть повідомляти про злочини чи правопорушення роботу словами або натисканням на тач-скрін, що розміщений на грудях робота. Якщо робокоп добре зарекомендує себе на роботі, до 2030 року роботами замінять чверть патрульних у місті.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини