Передплата 2024 «Добра кухня»

Кілер, який стріляв у Осмаєва, отримав українські документи в лютому 2016 року

  • 02.06.2017, 10:37
  • 1 080

За злочином можуть стояти російські спецслужби.

Злочинець, який скоїв замах на чеченських добровольців Аміну Окуеву й Адама Осмаєва, отримав українські документи на ім'я Олександра Дакара в лютому минулого року.

"Паспорт громадянина України цей чоловік отримав 10 лютого 2016 року. Закордонний паспорт — 15 лютого 2016 року. Довідку про ідентифікаційний код — 11 лютого 2016 року", — повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook ввечері в четвер, 1 червня.

Політик додав, що особу зловмисника слідству ще належить встановити, а також висловив впевненість, що злочинець є агентом російських спецслужб.

"Даний громадянин України, швидше за все, ніякий не Дакар Олександр Венусович. А зовсім інша особа, яка регулярно їздили до Росії для отримання інструкцій з Центру", — підкреслив Геращенко, уточнивши, що востаннє злочинець перетинав українсько-російський кордон у травні цього року.

За словами радника голови МВС, слідство розроблятиме різні версії, основною з якого є саме "російський слід". "На кілера чекає суд і, швидше за все, довічне ув'язнення, якщо він не співпрацюватиме зі слідством і не розповість про деталі його вербування та організації замаху", — підсумував Геращенко.

Схожі новини