Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Одна випускниця – на всю школу!

  • 01.06.2017, 19:18
  • 1 736

На Рівненщині є середня школа, де майже півстоліття не було жодного випускника!

Одна випускниця – на всю школу!
Одна випускниця – на всю школу!

Здобувши неповну середню освіту, учні з Грушвиці Рівненського району йшли у технікуми-училища-коледжі чи просто забирали документи. І цьогоріч історія могла повторитися, бо з дев’яти дев’ятикласників шестеро вирішили далі не штудіювати науку, а двоє вступили у заклади профосвіти. Під питанням було лише навчання Оксани Зінчук. Але дівчина вирішила закінчувати одинадцятий клас у рідній альма-матер. І діждала персонально для себе «випускного»!

У селі Грушвиця школа невелика, на 130 учнів. На святковій лінійці з нагоди завершення навчання Оксану Зінчук називали справжньою «гордістю школи». Встигала і з успішністю, і з позашкільними заходами — всюди була активною.

— В історії нашої школи це унікальний випадок, коли за 47 років випускницею є лише одна наша дитина, — зауважив під час урочистостей директор Грушвицької школи Ярослав Ткачук.

У дівчини не було сусіда по парті, всі уроки педагоги-предметники проводили персонально для неї. Учениця мала і класного керівника.

— Коли комусь розповідаю, як вчилася, всі дивуються. Це було ніби репетиторство, — розповідає Оксана. — Але так матеріал добре засвоюється, краще запам’ятовуєш, ніж коли в класі багато учнів.

Дівчина складає ЗНО і мріє про професію вчителя.

Схожі новини