Передплата 2024 «Добрий господар»

Петренко: "Захопленням Криму керував "віце-прем'єр з держбезпеки" з "ДНР"

  • 01.06.2017, 19:30
  • 1 213

Міністр юстиції Павло Петренко розповів, що управлінням всіх заходів по захопленню Криму безпосередньо на території півострова займався такий собі Антюфєєв, колишній "міністр безпеки" Придністров'я, а з літа 2014 - "віце-прем'єр ДНР з питань держбезпеки".

Крім того, Петренко також озвучив прізвища інших причетних до захоплення Криму, повідомляє Українська правда.

Зокрема, глава українського Мін'юсту зазначив, що до захоплення Криму причетні глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, його заступники Панків і Булгаков, начальник Генштабу РФ Герасимов, заступник головнокомандувача Військово-Морського флоту РФ Федотенков, заступник командувача Південного військового округу РФ Турченюк, командувач Чорноморського флоту РФ Вітко, начальник берегових військ ЧФ РФ Остриков.

За словами Петренка, операція по захопленню як півострова, так і інших територій України таємно готувалась десятиліттями, зокрема, у ФСБ РФ.

"Нами встановлено з показань свідків і завдяки іншим доказам, які ми зібрали і подали в ЄСПЛ, конкретний перелік посадових осіб РФ, які здійснювали координацію захоплення Криму, керували цією операцією, і цей список ще не вичерпаний, оскільки ми збираємо нові докази", - сказав він.

Нагадаємо, в квітні Петренко заявляв, що Україна подала нові і безпрецедентні докази до кримського позовом до Російської Федерації в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Джерело: nv.ua

Схожі новини