Передплата 2024 ВЗ

Столичний провайдер постачав інтернет у Крим для ФСБ

  • 01.06.2017, 17:37
  • 973

СБУ викрила українського інтернет-провайдера на незаконній маршрутизації трафіку до Криму в інтересах російських спецслужб.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

У Києві викрили механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів інтернет-трафіку до Криму в інтересах російських спецслужб.

Правоохоронці у встановленому законодавством порядку задокументували, що сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання провайдера власники передали фіктивній комерційній структурі, контроль над якою отримала ФСБ РФ, яка встановила на телекомобладнанні власні технічні спецзасоби.

Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі. За інформацією спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку до анексованого Криму ФСБ РФ планувала отримати доступ та знімати інформацію з українського сегменту мережі провайдера. В Україні серед клієнтів Wnet, зокрема, державні установи, міжнародні організації, великі банківські установи.

Завдяки трафіку, отриманому від українського провайдера через магістральний канал, послуги доступу в інтернет отримували ФСБ РФ в Криму, Воєнтелеком РФ та псевдодержавні підприємства зв’язку.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини