Передплата 2024 ВЗ

Європарламент збільшив квоти на низку сільгосптоварів з України

  • 01.06.2017, 17:13
  • 830

Зокрема, мова йде про мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи і оброблене зерно та виноградний сік.

Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії про збільшення тарифних квот на мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи і оброблене зерно, виноградний сік з України.

Відповідно до прес-релізу на сайті Європарламенту, в той же час пропозиція Єврокомісії про підвищення квот на українську пшеницю, томати і сечовину не була підтримана депутатами.

"Надаючи додаткові тимчасові торговельні преференції, Європейський парламент хоче підтримати проведені реформи, посилити позиції малих і середніх підприємств і забезпечити необхідний стимул для збільшення торговельних потоків. Сподіваюся, ці заходи посилять наші відносини і допоможуть Україні", - йдеться в повідомленні доповідач з українського питання Ярослав Валеса.

Таким чином, коти на українську кукурудзу буде збільшено на 650 тисяч тонн, ячмінь - на 350 тисяч тонн, крупи і оброблене зерно - на 7,8 тисяч тонн, овес - на 4 тисяч тонн, мед - на 3 тисяч тонн, виноградний сік - на 500 тонн.

Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС Україна може без мит поставляти в Євросоюз 36 товарних позицій в рамках затверджених обсягів тарифних квот.

Джерело: УТ

Схожі новини