Передплата 2024 «Добрий господар»

Гонгадзе відсторонили від судового процесу щодо вбивства її чоловіка

  • 01.06.2017, 17:00
  • 1 423

Колегія касаційного суду позбавила Мирославу Гонгадзе можливості представляти свої інтереси в судовому процесі щодо вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це Гонгадзе написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона пояснила, що вчора колегія касаційного суду на чолі з головуючою Марчук Наталєю Олегівною незаконно позбавила її можливості представляти свої інтереси в судовому процесі у справі касаційного провадження за обвинуваченням Пукача в умисному вбивстві Георгія Гонгадзе.

"Відсторонення Валентини Теличенко, як мого представника, вважаю безпідставним та незаконним і я планую подати скаргу до Вищої Ради юстиціі та буду шукати захисту своїх прав у Європейському суді з прав людини", - наголосила Гонгадзе.

Вона нагадала, що держава досі не виконала попереднє рішення у справі Гонгадзе проти України, а також не завершила судовий процес над Пукачем.

За її словами, судові слухання у цій справі не можуть почати вже понад півроку. Це викликає підозру, що процес затягують умисно.

Гонгадзе також зауважила, що суддя Марчук є кандидатом до Верховного суду України.

"Останнє рішення суду, три роки після революції Гідності демонструє глибоку скорумпованість і прогнилість української судової та правоохоронної системи, де громадянин, чиї права порушені має мінімальні шанси їх захистити. Революції проходять і відходять, змінюються політики на державному олімпі, а не розкрита справа вбивства Георгія Гонгадзе залишається вічним нагадуванням корозії державних інстітутів України", - підсумувала вона.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини