Передплата 2024 «Добра кухня»

На Київщині п'яний екс-міліціонер влаштував стрілянину та перегони з поліцією

  • 01.06.2017, 15:10
  • 798

Крім того, у його автівці правоохоронці виявили дві гранати та запал.

У Броварах Київської області колишній міліціонер, перебуваючи в нетверезому стані, влаштував стрілянину та перегони з поліцією. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції Київської області у четвер, 1 червня.

Згідно із повідомленням, 46-річний житель Броварського району, будучи у стані алкогольного сп'яніння, влаштував стрілянину, кидав цеглою у поліцейську автівку, а в салоні свого автомобіля зберігав гранати.

"Перше повідомлення до поліції про дебошира надійшло о 14.50. Жителька Броварського району повідомила, що її брат на ґрунті майнового спору на подвір’ї влаштував «п’яні розбірки»: кричить, погрожує фізичною розправою. Заявниця також повідомила про постріли і про те, що він побив молотком вантажний автомобіль", - повідомили у відомстві.

Зазначається, що на місці події поліцейські не застали чоловіка, однак його розшукали на одній з вулиць села і зупинили автомобіль, на якому пересувався екс-правоохоронець. Відносно нього було складено адміністративний протокол за ст.130 КУПАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) та вилучено пневматичний пістолет, з якого чолов'яга вчинив стрілянину, після чого його відпустили.

Але, о 21.15 до поліції знову надходить аналогічне повідомлення. Цього разу нетверезий чоловік погрожував сестрі кинути гранату на подвір’я.

"До будинку прибула група реагування патрульної поліції. У цей час з автівки, яка їхала мимо на великій швидкості, хтось кинув цеглу, яка втрапила по службовому автомобілю і пошкодила дах. Поліцейські викликали підмогу і почали переслідувати авто. Невдовзі вони наздогнали зловмисника і заблокували рух його автівки, за кермом якої виявився п’яний брат заявниці. В салоні автомобілі правоохоронці виявили уламки цегли, дві гранати, запал", - додали у відомстві.

Повідомляється, що у якості речовий доказів вилучені гранати ГРД-5 та УЗРГД та направлені на експертизу.

Чоловіка затримали у порядку ст.208 КПК України, у нього вилучено посвідчення працівника міліції та учасника бойових дій. З’ясовано, що він звільнений з органів внутрішніх справ в 2004 році та приймав участь у проведенні антитерористичної операції.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. .

Джерело: УП

Схожі новини