Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд виправдав "екс-міністра вугільної промисловості ЛНР" Баранова

  • 01.06.2017, 13:33
  • 916

За рішенням суду, сторона обвинувачення надала замало доказів причетності Сергія Баранова до створення терористичного угрупування.

Кремінський районний суд виправдав гірника Сергія Баранова, якого окупаційна влада з так званої "ЛНР" називала "міністром вугільної промисловості" самоназваної республіки. Про це повідомляє 5 канал.

Головний аргумент — сторона обвинувачення надала замало доказів причетності Баранова до створення терористичного угрупування. В суді Баранов та його захист довели, що "міністром" він став вимушено під дулами автоматів.

Зазначається, що слідчі дії тривали 26 місяців, двічі змінювалися прокурори й чотири рази склад судейської колегії. Врешті розгляд справи зі Сватового перевели до Кремінського районного суду. Колишнього депутата Первомайської міськради Сергія Баранова звинувачують у причетності до створення терористичного угрупування.

"У травні-червні 2014-го року Баранов призначений на посаду "міністра вугільної промисловості, палива та енергетики" "ЛНР". Після чого приступив до виконання обов'язків незаконного органу влади "ЛНР". Які виконував до липня-серпня 2014-го року", — зазначає прокурор Луганської обласної прокуратури Андрій Ковальов.

Прокурори вимагали позбавити волі підсудного на 10 років. Обвинувачений наполягає — справа "шита білими нитками". Баранов пояснює, так званим "міністром" його призначили силоміць. У червні 2014-го він був викрадений терористами і вже у полоні дізнався, що життя дружини під загрозою.

Відео, яким апелює захист, адвокати не надали, а прокурори не знайшли. Натомість, показали сюжети та статті з ресурсів бойовиків, де Сергій Баранов, впродовж двох місяців дає інтерв'ю у якості так званого "міністра". Обвинувачений апелює — інтернет-джерела не є доказом. Авторку відео допитати не вдалося, бо нині вона перебуває на окупованій території.

Суд оголосив, що доказів недостатньо. Відео і покази двох свідків, які упізнали Баранова, до уваги не прийняли.

"Суд судив Баранова Сергія Олександровича за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України. Визнати не винуватим і виправдати через недоведеність вчинення ним цих кримінальних правопорушень", — зачитує суддя Кремінського районного суду Валерій Ковальов.

Йому інкримінувалися дії, спрямовані на насильницьке повалення влади (ч.1 ст.109), посягання на територіальну цілісність (ч.2 ст. 110), створення терористичної групи (ч. 2 ст. 258-3).

Прокуратура заявила, що оскаржуватиме рішення в апеляційному суді.

"Не поспішайте закидувати помідорами колегію суддів. Абсолютно безпомічна сторона обвинувачення не надала в суді жодних суттєвих доказів, окрім двох роликів з ютьюба і посилання на сайт "Миротворець"", - прокоментувала вирок Ольга Решетилова, координаторка Медійної ініціативи за права людини.

Джерело: УТ

Схожі новини