Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські військові почали випробовувати новітні засоби зв'язку

  • 31.05.2017, 16:25
  • 1 347

Свої розробки представили турецька компанія Aselsan та ізраїльська фірма Elbit Systems.

Збройні Сили України випробовують новітні засобів зв'язку, які розробили компанії Aselsan та Elbit Systems для забезпечення сучасних потреб українського війська. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

"Випробування засобів зв’язку виробництва компаній Aselsan та Elbit Systems відбуваються за програмами та методиками, відповідно до Плану проведення дослідницьких порівняльних випробувань ультракороткохвильових радіостанцій, в тому числі в умовах активного використання засобів радіоелектронної боротьби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що випробовування проводяться у три етапи. Перший — це лабораторні випробовування, другий — польові і на третьому етапі перевірятимуться заявлені виробниками тактико-технічні характеристики представлених радіостанцій.

Головними вимогами до засобів, які випробовуються, є характеристики прийомопередавача, дальність зв’язку, здатність забезпечувати прихованість інформації і протидіяти засобам РЕБ противника, зручність у користуванні, простота інтерфейсу, а також вага обладнання.

Джерело: УТ

Схожі новини