Передплата 2024 ВЗ

У Кабміні заявили, що Україна вибилася з графіка виконання угоди з ЄС

  • 31.05.2017, 12:50
  • 870

За словами віце-прем'єра, із запланованих 130 актів права ЄС Україна запровадила у своє законодавство лише 26.

Україна значно відстає від плану імплементації угоди про асоціацію з Європейським Союзом, заявила у середу, 31 травня, на засіданні Кабінету Міністрів віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми багато в чому відстаємо від графіка виконання угоди, і це відставання є досить значним. Я вже говорила у березні, що в 2016 році Україна імплементувала із запланованих 130 актів права ЄС лише 26 у своє законодавство", - наголосила віце-прем'єр.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що в жодній зі сфер угода не була виконана повністю: чи то у сфері транспорту або фінансів, чи надання послуг митницею.

Водночас Кабмін схвалив створення системи моніторингу виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом "Пульс угоди", яка надасть можливість бачити статус і часові рамки виконання завдань імплементації угоди, також - система міститиме переклади актів законодавства ЄС українською мовою.

Як повідомлялося, 30 травня Верхня палата парламенту Нідерландів проголосувала за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Для завершення процесу ратифікації угода має бути ще погоджена урядом Нідерландів. Ратифікація повинна відбутися на саміті Україна-ЄС у липні.

Нідерланди є останньою країною, яка досі не ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС. Процес сповільнився через референдум 6 квітня, на якому більшість виборців виступили проти Асоціації. Після цього влада країни і ЄС погодили спеціальний додаток до угоди, яке розблокував ратифікацію.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер висловив надію що процес ратифікації завершиться до саміту Україна-ЄС, який намічений на 13 липня.

Джерело: УТ

Схожі новини