Передплата 2024 «Добра кухня»

Двоє працівників поліції за одержання хабара та спробу підкупу військового прокурора відповідатимуть в суді

  • 31.05.2017, 11:56
  • 686

Військова прокуратура Західного регіону України завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою групи осіб – начальника Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, його заступника та адвоката – у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Установлено, що на момент вчинення злочину військова прокуратура Чернівецького гарнізону здійснювала досудове розслідування щодо особи за підозрою в отриманні хабара. Указані правоохоронці разом із адвокатом вимагали в батька підозрюваного грошові кошти в розмірі 11 тис дол США, обіцяючи вплинути на прийняття службовими особами військової прокуратури Чернівецького гарнізону рішення щодо перекваліфікації дій підозрюваного. Натомість, у разі відмови надати вказану суму коштів, погрожували максимальною мірою покарання його сину та негайним звільненням останнього з роботи.

Зокрема, частину хабара в розмірі 5 тис дол США офіцери поліції планували передати військовому прокурору, а решту 6 тис дол США розділити між собою та адвокатом. Прокурор, будучи людиною принциповою та професійною, одразу ж звернувся з відповідним рапортом до керівництва військової прокуратури Західного регіону України.

Саме під час передачі 3 листопада 2016 року прокурору гарнізону частини неправомірної вигоди в розмірі 5 тис дол США зловмисників було затримано. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Шевченківського районного суду м. Чернівці для розгляду по суті.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

Схожі новини