Передплата 2024 «Добра кухня»

У США міська влада десяти міст об'єднується заради імпічменту Трампу

  • 30.05.2017, 11:50
  • 951

Представників муніципалітетів підштовхнуло до такого кроку звільнення Трампом директора ФБР і перешкоджання розслідуванню про вплив Росії на вибори в США.

У Сполучених Штатах Америки міська влада десяти міст створює рух з метою домогтися імпічменту президенту Дональду Трампу, повідомило в понеділок, 29 березня, американське видання Politico.

Зокрема, як пише видання, з вимогою розглянути питання про процедуру імпічменту до Конгресу звернулися влади таких великих міст як Чикаго і Лос-Анджелес, а також низки міст у штатах Массачусетс і Каліфорнія.

У виданні зазначають, розуміючи, що питання відсторонення президента від влади не перебуває у компетенції місцевої влади, вони намагаються впливати на своїх конгресменів, щоб ті ініціювали розслідування проти Трампа. Почати процедуру імпічменту має право лише Палата представників і тільки за рекомендацією юридичного комітету.

"У Чикаго міська влада розробила проект постанови, яку вже підтримали понад 30 представників муніципалітету. Їх підштовхнуло до цього те, що Трамп звільнив директора ФБР і перешкоджає розслідуванню про вплив Росії на вибори в США", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що місто Бруклін у штаті Массачусетс на даний момент є десятим американським містом, яке ухвалило резолюцію про потребу імпічменту.

Зазначимо, що конгресмен від Демократичної партії Ел Грін 17 травня закликав розпочати процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа. На його думку, Трамп перешкоджає розслідуванню зв'язків свого оточення з Кремлем і російського втручання в президентські вибори.

Нагадаємо, Трамп 9 травня звільнив Комі з посади директора ФБР, який був призначений у 2013 році при тодішньому президентові Бараку Обамі. У повідомленні адміністрації Трампа зазначалося, що пошук нового постійного директора розвідки почнеться негайно.

Наразі виконуючим обов'язки директора Федерального бюро розслідувань США призначений Ендрю МакКейб, який раніше був заступником звільненого Джеймса Комі. Телеканал Fox News назвав імена п'яти можливих претендентів на посаду директора ФБР.

Президент США пояснив, звільнення директора ФБР тим, що «Комі втратив довіру майже всіх у Вашингтоні, як республіканців, так і демократів».

Джерело: УТ

Схожі новини