Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко і Туск скоординували графік набуття чинності Угоди про асоціацію Україна-ЄС

  • 01.06.2017, 17:00
  • 4 008

Співрозмовники також обговорили порядок денний саміту Україна-ЄС.

Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск обговорили порядок денний Саміту Україна-ЄС, який відбудеться у Києві 13 липня. Про це йшлося у телефонній розмові посадовців, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, Порошенко привітав Дональда Туска з ратифікацією Угоди про асоціацію Україна-ЄС Сенатом Нідерландів. Співрозмовники також скоординували графік набуття чинності Угоди про асоціацію.

Крім того, Туск поінформував щодо результатів зустрічі «Великої сімки», яка відбулася в Італії.

Глава Української держави та очільник ЄС також обговорили ситуацію на Донбасі. Порошенко звернув увагу на постійні порушення Росією Мінських домовленостей і закликав ЄС продовжити санкції проти Москви.

Раніше повідомлялося, що Порошенко і Туск визначили дату наступного саміту Україна-ЄС.

Джерело: УТ

Гройсман пообіцяв довести міністрів до тахікардії, якщо зірвуть асоціацію з ЄС

Всі українські міністерства повинні докладати зусиль, аби виконувати необхідні зобов'язання держави в рамках угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Еспресо.TV.

Він нагадав, що в уряді спеціально ввели посаду профільного віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, яку зараз очолює Іванна Климпуш-Цинцадзе, однак вона не може виконувати роботу за всі інші українські міністерства.

"Ви знаєте, я всіх вас поважаю, ціную, готовий допомагати. Але якщо пульс угоди (про асоціацію з ЄС - ред.) буде показувати, що хтось з вас не буде виконувати завдання, то, на медичній термінології, я буду вас доводити до тахікардії", - наголосив Гройсман.

За його словами, кожне міністерство повинно активізувати роботу у цьому питанні, зокрема проаналізувати всі плани та законодавчу базу, яку треба змінювати.

У МЗС запевнили, що ратифікація Угоди про Асоціацію Україна-ЄС пройде без проблем

Фінальна стадія ратифікації угоди щодо асоціації Україна-ЄС Нідерландами та Євросоюзом повинна пройти без перешкод.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України, постійний представник при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Зазначимо, що після ухвалення Сенатом Нідерландів рішення щодо ратифікації угоди її тепер повинен підписати нідерландський король Віллем-Олександр. Після цього ратифікаційні документи передадуть до Брюсселя, де угоду повинна схвалити Рада ЄС.

"Я не очікую проблем з підписом цього документа королем. Ратифікація угоди - це багатостраждальна, але позитивна історія. наскільки я знаю, то ніяких перешкод на останніх технічних стадіях затвердження цього документа не очікується", - наголосив Кулеба.

Джерело: espreso.tv

В ЄС радіють рішенню Нідерландів щодо асоціації українців

Європейська комісія привітала ратифікацію Сенатом Нідерландів асоціації між Україною та Євросоюзом.

Про це йдеться в офіційній заяві очільника Європейської комісії Жан-Клода Юнкера з цього приводу.

Він зазначив, що таке рішення Нідерландів стало важливим сигналом для українців від усього Європейського Союзу.

"Місце України знаходиться в Європі. Майбутнє України - це Європа", - наголосив Юнкер.

За його словами, остаточна ратифікація угоди щодо асоціації стала на крок ближче. Він висловив сподівання, що цей процес буде завершено до проведення саміту Україна-ЄС, що відбудеться у липні.

"Євросоюз повністю відданий нашому партнерству з народом України, яке перетворилось на одне з найбільш тісних та цінних. Угода про асоціацію вже сприяла зростанню торгівлі і допомогла консолідувати підтримку низки реформ в Україні, створюючи нові можливості як для ЄС, так і для громадян України", - підсумував Юнкер.

Джерело: espreso.tv

Порошенко: "З часів Ярослава Мудрого та його доньки-киянки Анни Ярославни Україна є частиною Европи"

Коментар Президента щодо рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Дорогі українці!

Щойно Сенат Королівства Нідерланди, верхня палата парламенту, схвалив рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Шлях до цього виявився довгим і набагато складнішим, ніж ми уявляли собі на старті цього процесу. Чому так трапилось? Кремль, уражений хронічною українофобією, капостив нам на кожному кроці. Він використовував всі наявні ресурси: гроші, пропаганду, брехню, інтриги, розвідувальні структури і групи впливу. Йому підігрували антиєвропейські популістські сили всередині Євросоюзу, які використовували наявні бюрократичні зачіпки та витворювали нові. Все це робилося з єдиною метою — унеможливити ратифікацію Угоди, поховати її та, відповідно, - зупинити курс України на возз’єднання з нашою європейською родиною.

Саме возз’єднання, бо історично ми були її частиною… До речі, з часів давньоукраїнського князя Ярослава Мудрого та його доньки-киянки Анни Ярославни, яку буквально вчора Путін намагався на очах всієї Європи викрасти до російської історії.

Всі ви знаєте, що на фініші процес ратифікації пригальмувався в Нідерландах. Історична для нас угода виявилася під реальною загрозою. До останнього моменту вся дипломатична команда країни боролася за те, щоб зірки на європейському небосхилі склалися сприятливо для України. В цьому нас підтримували і нам допомагали наші європейські партнери.

Щиро дякую за підтримку своєму другові Прем’єр-міністру Марку Рютте, нідерландському Уряду, Національним Зборам, Сенату. Від імені Українського народу дякую громадянам Нідерландів, які під час нещодавніх виборів в масі своїй не підтримали антиєвропейську партію, а, натомість, делегували владу відповідальним проєвропейським силам.

Після виборів в Австрії, Нідерландах, Франції завершення ратифікації Угоди про асоціацію з Україною закріпило позитивні тенденції до консолідації цих проєвропейських сил, які раніше мали певні проблеми внаслідок нідерландського референдуму та Брекзиту.

Єдиним фронтом ми отримали важливу перемогу. Єдиним фронтом ми відстояли Угоду про асоціацію, дорогу до якої три з половиною роки тому відкрили учасники Євромайдану та Революції Гідності.

Вже перший рік тимчасового застосування Угоди продемонстрував, наскільки високий потенціал вона має для України. Наш експорт до країн ЄС зріс майже на чверть (на 24,5%). Україна поступово інтегрується в європейську політику в багатьох сферах.

Набуття чинності Угоди про асоціацію, зона вільної торгівлі та безвізовий режим з ЄС, який стартує рівно за десять днів, - це є надзвичайно важливі кроки на нашому шляху до Об’єднаної Європи.

Ми твердо налаштовані йти до нашої стратегічної мети. Це гарантія нашої свободи, незалежності та територіальної цілісності. Європа — це наш цивілізаційний вибір.

Найближчим часом Нідерланди передадуть ратифікаційну грамоту до Брюсселю. А далі Рада Європейського Союзу своїм спеціальним рішенням запустить виконання Угоди про асоціацію з ЄС на повну проектну потужність.

Слава Європі!

Слава Україні!

Сенат Нідерландів ратифікував Угоду про асоціацію Україна - ЄС

Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

У вівторок Сенаті проходило тільки голосування без обговорення, дебати з цього питання відбулися 23 травня і тоді стало ясно, що в парламенті є більшість на підтримку угоди. Схвалення ратифікації в Сенаті залишалось останнім законодавчим кроком, який розблоковує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС.

Нижня палата парламенту Нідерландів ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС ще 23 лютого.

Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року на консультативному референдумі у Нідерландах проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Попри те, що референдум носив консультаційний характер, уряд Нідерландів вирішив не ігнорувати його результати і повернув питання про ратифікацію до парламенту.

У грудні 2016-го Рада міністрів Нідерландів узгодила текст законопроекту, необхідного для ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Згодом Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Домовленість оформили у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС".

В рішенні описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Водночас, вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Джерело: УП

Порошенко: Шлях до асоціації з ЄС був довгим через капості Кремля

Російська влада намагалася зірвати процес підписання угоди про асоціацію між Європейським союзом і Україною.

Про це сказав президент Петро Порошенко, коментуючи ратифікацією сенатом парламенту Нідерландів Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

"Шлях до цього виявився довгим і набагато складнішим, ніж ми уявляли на початку цього процесу. Чому так трапилося? Тому що Кремль, уражений хронічною українофобією капостив нам на кожному кроці", - сказав Порошенко.

"Він використовував усі наявні ресурси: гроші, пропаганду, брехню, інтриги, розвідувальні структури, інтриги, групи впливу. Йому підігравали антиєвропейські популістські сили в середині Євросоюзу, які використовували наявні бюрократичні зачепки та відтворювали нові", - додав він.

Як відомо, 30 травня Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року на консультативному референдумі у Нідерландах проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Попри те, що референдум носив консультаційний характер, уряд Нідерландів вирішив не ігнорувати його результати і повернув питання про ратифікацію до парламенту.

У грудні 2016-го Рада міністрів Нідерландів узгодила текст законопроекту, необхідного для ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Згодом Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Домовленість оформили у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС".

В рішенні описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Водночас, вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Джерело: УП

Юнкер про ратифікацію асоціації: «Місце України - в Європі»

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер привітав схвалення Угоди про асоціацію України та ЄС у Сенаті Нідерландів.

Про це ідеться у його заяві, опублікованій на сайті Єврокомісії.

"Сьогоднішнє голосування в нідерландському Сенаті дає важливий сигнал від Нідерландів і всього Європейського Союзу нашим українським друзям: місце України - в Європі. Майбутнє України - це Європа", - заявив президент Європейської комісії.

Юнкер подякував уряду Нідерландів за докладені зусилля та висловив сподівання, що процес ратифікації Угоди буде повністю завершено до саміту Україна-ЄС, який відбудеться у липні.

"Наша Угода про асоціацію, включно із компонентом Глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, на крок ближче до завершення ратифікації. Я хотів би побачити, що процес завершиться швидко, до липневого саміту Україна-ЄС", - зазначив Юнкер.

Юнкер відзначив, що Угода про асоціацію вже активізувала торгівлю між Україною та ЄС і створила нові можливості як для громадян України, так і для європейців.

"Використаймо позитивний імпульс, який надійшов від сьогоднішнього голосування, для подальшого зміцнення нашого партнерства", - наголошується у зверненні.

Нагадаємо, Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проголосував у вівторок за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. За попереднім підрахунком, 50 депутатів проголосували за ратифікацію угоди, 25 були проти.

Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.

Джерело: УП

Сенат Нідерландів у вівторок голосуватиме за асоціацію України з ЄС

30 травня Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) голосуватиме щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, і в разі позитивного рішення уряд зможе ратифікувати цей документ.

Минулого тижня у Сенаті відбулись дебати щодо ратифікації Угоди, які засвідчили про утворення більшості на підтримку документу.

Крім традиційних прихильників угоди, сенаторів від VVD, D66, GroenLinks, PvdA, документ підтримали дев'ять сенаторів партії CDA, яка офіційно виступає проти ухвалення, а також троє сенаторів від партії CU, яка також офіційно не підтримує ратифікацію.

Цієї більшості буде достатньо для успішного голосування.

Схвалення ратифікації в Сенаті залишається останнім законодавчим кроком, який розблокує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС.

Минулого тижня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що 30 травня Сенат підтримає Угоду про асоціацію між Україною і ЄС.

Джерело: УП

Схожі новини