Передплата 2024 ВЗ

У Лисичанську через борг водоканалу без води залишилися близько 30 тисяч людей

  • 30.05.2017, 09:33
  • 925

Заборгованість сягнула 130 мільйонів гривень.

Приватна енергетична компанія «Луганське енергетичне об’єднання» вимкнула всі мережі, які живили Лисичанський водоканал. Таким чином, частина Лисичанська, що на підконтрольній уряду України території, залишилася без води. Про це повідомив прес-секретар «Луганського енергетичного об’єднання» Євген Насєдкін.

За його словами, електроенергію вимкнули через борги, адже Лисичанський водоканал заборгував за світло приватному підприємству «ЛЕО» 130 мільйонів гривень станом на травень 2017 року.

«Знеструмлення не повне, але загалом всі потужності, які забезпечують качання води, відімкнені. Частина була знеструмлена ще 15 травня, сьогодні ми вимкнули підстанції «Привілля», «Боровська», «РТІ», залишили тільки потужності, які живлять каналізаційні насосні станції», — сказав Насєдкін.

В «ЛЕО» зазначають, що попереджали про відключення кілька разів, частково світло відімкнули ще 15 травня. А 29 травня — вимкнули всі електромережі «ЛЕО», з яких живиться Лисичанський водоканал.

«Відправили їм повідомлення на цю дату. Сьогодні під вечір ще ніхто не зв’язувався з місцевою владою Лисичанська. Водоканал звертався, але світло не просили ввімкнути. Спитали тільки, за яких умов повернемо електроенергію. Ми відповіли — коли будуть сплачені борги. Але такої можливості в них немає. Інших варіантів нам теж не пропонують», — додає Насєдкін.

«В нас знеструмили два підходи — це близько 30 тисяч (населення Лисичанська за офіційними даними — 127 тисяч осіб — ред.) людей без води, 4 школи, 4 дитячих садки. Я зараз веду переговори, створили комісію з цього питання, щоб забезпечити підвоз води в цей район міста. Альтернативи поки що немає», — сказав Громадському директор Лисичанського водоканалу Євген Лисенко.

Він додав, що борг накопичувався ще з 2004 року.

«Але найбільша частина боргу утворилася у період з 2013-2016 років. Ми будемо звертатися до міністрів, віце-прем’єрів, щоб щось робили, нам потрібна модернізація потужностей, бо Лисичанський водоканал розрахований на промислові обсяги», — додав Лисенко.

Джерело: УТ

Схожі новини