Передплата 2024 ВЗ

Гроші, зібрані під час концерту, одразу на сцені віддали рідним хворих дітей

  • 29.05.2017, 19:13
  • 3 572

9-річний композитор з Івано-Франківська організував благочинний виступ, аби зібрати кошти на операції двох важко хворих діток.

Гроші, зібрані під час концерту, одразу на сцені віддали рідним хворих дітей
Гроші, зібрані під час концерту, одразу на сцені віддали рідним хворих дітей

В Івано-Франківській обласній філармонії відбувся благодійний концерт «Savka-band збирає друзів». Особливістю заходу стала презентація «Концерту для фортепіано з оркестром» 9-річного композитора Данила Савки (на фото).

«Високий Замок» вже писав про надзвичайну родину Савок: у Андрія і Людмили четверо синів. Найстарший, Данило, з 4-річного віку займається музикою, є автором великої кількості творів.

«Поштовхом до проведення концерту стала ідея педагога зі спеціальності Ольги Назаренко. Вона запропонувала Данилові написати «Концерт для фортепіано з оркестром». Він швидко написав концерт у трьох частинах. Виникло питання, як цей твір виконати. Тому задумали проект «Savka-band збирає друзів».

Концерт планувався як благодійний. Громадська організація «Донори Прикарпаття» та благодійний фонд «Долоньки доброти» займаються проблемами важко хворих дітей. Є дві надтяжкі дитини з апластичною анемією: Христинка Волочій та Остапчик Кухарчук. Цим дітям можуть допомогти лише за кордоном, провівши трансплантацію кісткового мозку. Вартість двох операцій — близько 320 тисяч євро», — розповідає мама Данила Людмила Лінник-Савка.

Під час концерту було зібрано 23 140 грн. З них 10 840 — пожертви глядачів під час концерту та кошти від продажу благодійних листівок. Решта грошей — від реалізації квитків на концерт. Просто на сцені організатори передали всі кошти бабусі Остапчика та батькові Христинки — по 11 570 грн.

Фото Йордани Дранчук

Схожі новини