Передплата 2024 «Добра кухня»

Мудрий львівський таксист вразив відому росіянку

  • 29.05.2017, 11:59
  • 2 167

Російська журналістка і телепродюсер Катерина Макаревич, яка емігрувала в Україну, була вражена від водія таксі у Львові. Чоловік здивував її не тільки толерантністю до російської мови, а й життєвою мудрістю.

Емоціями від знайомства з ним росіянка поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Думаю, зараз перевірю, як львів'яни ставляться до росіян. Зізнаюся, що взагалі я з Росії, але півтори роки тому переїхала до Києва з ідеологічних причин. І зніяковіло додаю, що вибачте, ще не всі слова українською розумію. Але взагалі вже вчу потихеньку, та й мова, кажу, дуже мені подобається... Він уважно слухає, і додає так дбайливо: "Ну нічого страшного, ще вивчите", - написала Макаревич.

За словами журналістки, потім водій розповів їй відмінну історію, як його друг-"москалик" переходив у спілкуванні на українську мову. А пізніше додав, що "не можна людей за національністю і за місцем народження судити".

"Неправильно це. По людині потрібно судити. Ось в українській мові є "люди", а є "людисько", що означає "человічішко", тобто така нікчемна людина", - процитувала Макаревич таксиста.

Примітно, але пост, який за півдоби встигли лайкнути понад 2000 осіб, з невідомих причин видалили модератори Facebook. Журналістка відновила публікацію, і вона всього за 4 години набрала майже 450 лайків.

Друзі емігрантки підтримали її захоплення Львовом і поділилися своїми враженнями від відвідин міста.

Джерело: obozrevatel.com

Схожі новини