Передплата 2024 «Добра кухня»

Голова Пентагону заявив, що війна з КНДР стане "катастрофічною"

  • 29.05.2017, 10:05
  • 989

За словами Джеймса Меттіса, Північна Корея становить загрозу для оточуючих її країн, включаючи Японію, Китай і Росію.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс Меттіс вважає, що війна з Північною Кореєю, якщо вона почнеться, буде «катастрофічною». Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS News.

За його словами, конфлікт в КНДР «ймовірно, був би найгіршим видом боротьби в житті більшості людства».

Меттіс заявив, що Північна Корея становить загрозу для оточуючих її країн, включаючи Японію, Китай і Росію.

«Але суть в тому, що це буде катастрофічна війна, якщо вона перетвориться в битву, якщо ми не зможемо вирішити цю ситуацію дипломатичними засобами», - сказав він.

Нагадаємо, 28 травня, стало відомо про тестові пуски нових ракет КНДР, спрямованих на перехоплення безпілотників або ракет супротивника.

Напередодні для стримування КНДР Сполучені Штати Америки вирішили відправити до Тихого океану вже третю авіаносну групу. Це рідкісний випадок, коли США одночасно направляє три авіаносця в один регіон.

Як повідомлялося, на початку квітня президент США Дональд Трамп заявив, що його країна має намір вирішити "проблему" Північної Кореї або з допомогою Китаю, або самостійно. Тоді голова КНР Сі Цзіньпін відповів, що китайська сторона виступає за мирне врегулювання ситуації на Корейському півострові і виключно політичними засобами.

Джерело: УТ

Схожі новини