Передплата 2024 «Добра кухня»

Британські спецcлужби хочуть мати доступ до повідомлень громадян у WhatsApp

  • 28.05.2017, 21:01
  • 956

Доступ до месенджера силовики хочуть отримати в рамках боротьби з терористичною загрозою в країні.

У рамках боротьби з терористичною загрозою влада Великобританії хоче отримати доступ до онлайн-месенджерів. Про це пише Deutsche Welle.

Голова МВС Великобританії Ембер Радд заявила, що соратники терориста-смертника, виконавця нападу в Манчестері Салмана Абеді, можуть бути досі на свободі. Рівень терористичної загрози в країні знизили завдяки значному поступові в розслідуванні, утім, чимало задач стоїть перед правоохоронцями у цифровому просторі, заявила чиновниця в інтерв'ю мовнику BBC, оприлюдненому в неділю, 28 травня.

"Операція триває. 11 людей перебуває під вартою, проте операція продовжується у повному обсязі", - сказала Радд.

Вона зазначила, що спецслужби вивчають близько 500 можливих планів нападів. До них можуть бути залучені до трьох тисяч "ключових" осіб та ще 20 тисяч другорядних учасників. Вона дорікнула інтернет-гігантам за брак зусиль, спрямованих на попередження екстремістської пропаганди та перешкоджання захищеному онлайн-спілкуванню бойовиків.

"Думаю, ми можемо сягнути більших успіхів у співпраці (з розробниками програм для зашифрованого обміну повідомленнями онлайн, - ред), щоб знайти спосіб отримувати таку інформацію", - додала голова МВС Британії

Ідеться передусім про месенджери, які використовують наскрізне шифрування (end-to-end encryption), як-от популярний застосунок WhatsApp, який належить корпорації Facebook.

Джерело: УТ

Схожі новини