Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польські прикордонники очікують зростання руху на 10% після запровадження безвізу

  • 28.05.2017, 16:47
  • 1 031

У зв’язку із запровадженням з 11 червня безвізового режиму між Україною та ЄС на польсько-українському кордоні зросте особовий рух приблизно на 10% відсотків.

Про це повідомив «Укрінформ» із посиланням на прикордонну службу РП.

«Прикордонний візовий рух громадян України на сухопутній ділянці кордону (з Польщею — ред.) в 2016 році становив приблизно 10 млн подорожуючих. Оцінюється, що візова лібералізація призведе до зростання паспортного руху на приблизно 10%»,— повідомили польські прикордонники.

Прогнозується, що в результаті візової лібералізації може знизитися значення місцевого прикордонного руху.

«Масштаби цього руху залишаться на тому ж рівні або зменшаться, додатково близько 1/4 людей скористається безвізовим рухом»,— зазначають польські прикордонники.

Повідомляється, що в 2016 році на 45% зріс прикордонний рух на повітряній ділянці польсько-українського кордону. Оцінюється, що тенденція до зростання цього руху збережеться і в цьому році.

«Спостерігається також зростання зацікавлення у громадян України подорожами залізницею і розбудовою мережі сполучень»,— наголошують у прикордонній службі РП.

Водночас польські прикордонники звертають увагу на тенденцію до зниження загального прикордонного руху на польсько-українському кордоні упродовж перших кількох місяців цього року.

Зокрема, зараз спостерігається зниження на 3% загального прикордонного руху і, зокрема, місцевого прикордонного руху — на 20%.

Повідомляється також про зниження на 7,2% зацікавлення у подорожах в Україну громадян Польщі.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини