Передплата 2024 «Добра кухня»

Екс-директорці української бібліотеки в Москві зламали хребет в автозаку

  • 28.05.2017, 08:44
  • 1 242

Екс-директорці Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній під час конвоювання зламали хребет.

Про це заявив адвокат Шаріної Євген Смирнов, передає ovdinfo.org.

Травму екс-директорка отримала ще 29 жовтня 2015 року. Тоді її перевозили з відділу поліції в ізолятор тимчасового утримання.

«В автозаку були жорсткі, чи то дерев'яні, чи то металеві сидіння. Водій не загальмував на лежачому поліцейському, автозак труснуло, і Шаріна вдарилася спиною», — повідомила адвокатка.

Захист долучив до справи медичні документи про здоров'я Шаріної, в яких говориться, що вона страждає від наслідків компресійного перелому хребта.

25 травня в Міщанському районному суді завершилося судове слідство у справі Шаріної, обвинуваченої в екстремізмі і розтраті. Покарання для неї прокуратура проситиме 29 травня.

У жовтні 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві відбулися обшуки, після чого її директорка Наталія Шаріна була затримана і перебувала під домашнім арештом, який неодноразово продовжувався судом і триває досі.

Стосовно неї порушено кримінальну справу за розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності.

Приводом для порушення справи стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання українського політичного діяча Дмитра Корчинського, яке визнане судом екстремістським матеріалом і заборонене до використання.

Пізніше Шаріну звинуватили в розтраті. За версією слідства, у 2011-2013 роках вона витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі про екстремізм, яку згодом закрили.

На початку лютого захист Шаріної звернувся до Страсбурзького суду зі скаргою на умови її домашнього арешту.

Джерело: hromadske.ua

Схожі новини