Передплата 2024 «Добре здоров’я»

The Economist: "МОЗ успішно заощадило гроші для України"

  • 27.05.2017, 14:01
  • 1 080

4-річна програма переходу на закупівлю ліків від міжнародних установ українського Міністерства охорони здоров'я показала значні результати.

Про це йдеться у статті видання The Economist.

У статті зазначається, що зараз держава веде дві війни, одна з них відбувається з Росією на Донбасі, а інші боротьба стосується "одного з найгірших випадків корупції у пострадянській державі".

У 2016 році МОЗ почало здійснювати 4-річну програму переходу на закупівлю ліків від міжнародних установ. При цьому у минулому бюрократи співпрацювали з постачальниками, щоб підвищувати ціни, а для України це був вкрай важкий тягар.

В результаті МОЗ уклало контракт з британським агентством з питань розвитку Crown Agents та двома органами ООН на закупівлю ліків від свого імені. Програма показала результати у грудні 2016 року, коли з'ясувалося, що країна заощадила на закупівлях 38%, у порівнянні з 2015 роком. Якщо раніше два або три постачальники домінували над поставками, то Crown Agents привели до країни майже 30 постачальників.

Тим часом організації ООН заощадили $4 млн з $39 млн, призначених для покупки ліків від ВІЛ, туберкульозу та інших інфекційних захворювань.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини