Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єгипет завдав авіаудару по табору ісламістів у Лівії

  • 27.05.2017, 08:21
  • 1 020

Авіаудар став відповіддю на напад ісламістів на коптів.

Єгипетські військово-повітряні сили у п’ятницю, 26 травня, завдали удару по тренувальному табору ісламістів. Як повідомив у телезверненні до єгиптян президент країни Абдель ас-Сісі, обстріл табору став відповіддю на атаку на християн-коптів поблизу міста Ель-Мінья, в результаті чого загинуло 28 осіб.

"Єгипет не вагатиметься із завданням ударів по терористичних таборах, де б вони не були розташовані - на території країни чи за її межами", - пригрозив єгипетський лідер, додавши, що влада країни "захистить свій народ та національну безпеку від зла". Він також звернувся до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, відзначивши, що вірить, що той зможе виконати свою обіцянку зробити боротьбу проти тероризму своїм пріоритетом, інформує AFP.

Абдель ас-Сісі у телезверненні не уточнив, де розташований табір терористів, по якому було завдано удару у п'ятницю, проте агентство Associated Press з посиланням на представників міноборони Єгипту повідомило, що удари були завдані по табору на сході Лівії.

Джерело: УТ

Схожі новини