Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мер Львова: «На сьогоднішній день тільки 3 міста погодилися працювати по меморандуму, частково долучився Жидачів»

  • 26.05.2017, 15:51
  • 846

Наразі три міста Львівської області відповідно до меморандуму, приймають на утилізацію та захоронення сміття зі Львова.

Також частково допомагає Жидачів. Про це сьогодні на брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«На сьогоднішній день фактично тільки 3 міста погодилися працювати по меморандуму, також, частково долучився Жидачів. Я думаю, декілька міст будуть разом з нами в цьому проекті, тому що ми виділяємо кошти достатньо не малі, ці кошти будуть якісно використовуватися для вирішення екологічних проблем на тих полігонах, які там є, адже ситуація дуже складна. Це не можна зробити в один момент.

На превеликий жаль, ми залишилися один на один з проблемою. Якщо б не уряд Франції, якщо б не підтримка європейських організацій, послів, я не знаю чим б це закінчилося. Якщо ви проаналізуєте ті листи, які ми отримуємо з інших міст України, а ми ж зверталися по допомогу: «Дозвольте вивезти одну машину відходів у день», але нам йде масова відмова.

Коли ти говориш про такі речі з колегами з інших країн та міст, то це неможливо, щоб там таке було. Люди шоковані тому, що в кожній країні всі йдуть на допомогу, а в нас блокада, ненависть, накручування, політичні інтриги. Такий період в нашому житті треба просто пережити. Але я оптиміст і вірю, що ми завод збудуємо, що ми рекультивацію зробимо, що ми системно будемо вивозити відходи. Такий процес, не знаю чому нас так «люблять».

Якщо б не було сміттєвої блокади, то ми б швидше рухалися. Ви ж розумієте, що кожного дня ми втрачаємо дуже багато часу та енергії, тому що кожного дня для мене проблема номер один — це вивезення відходів. Кожен Божий день я починаю роботу з аналізу ситуації: скільки майданчиків сьогодні є переповнених, яка ситуація з перевізниками, де і хто кого затримав, яка потрібна допомога тощо. Це надзвичайно важко в таких умовах працювати. Всі стоять збоку, спостерігають і тільки пхають палки і б’ють у спину», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Джерело: прес-центр Львівської міської ради

Схожі новини