Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ прикрила 10 антиукраїнських спільнот у ВК та "Однокласниках"

  • 26.05.2017, 15:26
  • 1 113

З початку травня СБУ припинила діяльність десяти власників та адміністраторів спільнот у російських соціальних мережах "ВК" та "Однокласники".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За словами прес-служби, співробітники СБУ викрили координаторів антиукраїнських інтернет-ресурсів на Київщині, Херсонщині та Харківщині. За їхніми словами, адміністратори отримували завдання від ФСБ, аби ті розміщували у мережі заклики до повалення конституційного ладу України та зміни українських кордонів. Окрім цього, вони агітували підтримувати терористичні організації "ЛНР/ДНР".

Силовики провели низку обшуків у квартирах, де проживали зловмисники. Після ретельної перевірки вилученої комп'ютерної техніки працівники СБУ знайшли докази антиукраїнської діяльності у "ВК" та "Однокласники".

Співробітники Служби безпеки України з початку травня припинили діяльність десяти власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах "ВКонтакті" та "Однокласники".

Проти зловмисників порушено кілька кримінальних проваджень за статтями: повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність України та створення терористичної організації.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини