Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Вінниччині спалахнув церковний скандал

  • 26.05.2017, 14:36
  • 1 434

У місті Немирів Вінницької області збирають підписи для того, щоб храм святителя Луки Кримського перейшов до Московському патріархату.

Про це розповів один із жителів міста Олександр Маліночка, передає ТСН.

За його словами, жителів міста буквально змушують підтримати переведення церки до МП.

"У нас на території Немирівської районної лікарні є Українська православна церква Московського патріархату, наскільки я знаю, вона належить до нього. І от після однієї служби, протягом декількох днів, прихожанам, які туди постійно ходять, давали якісь спеціальні бланки, щоб вони ставили підписи й голосували за те, що вони хочуть належати до саме Московського патріархату", — розповів чоловік.

А тим, хто відмовляється ставити свій підпис у бланку, погрожують звільненням.

"Головний лікар на території, де розташована ця церква, своїм співробітникам взагалі сказав: "Якщо хочете працювати і залишатися на своїх посадах — ставте підпис". І це у приказному порядку. Тут повний безлад", — обурився чоловік.

Сам же лікар Павло В'ячеславович, якого звинуватили в агітації, інформацію спростовує.

"Я нікого не агітую, це по-перше. Я агітацією не займаюся. У вас якась інформація неправдива. Я за таке не чув і не знаю навіть. Я не маю можливості говорити, але я цим не займаюся, питайте в тих, звідки у вас ця інформація. У мене купа роботи іншої, щоб я ще займався агітацією. Не маю жодного стосунку", — зазначив він.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини