Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ФІФА визнала порушення прав людини під час будівництві стадіону ЧС-2018 у Росії

  • 26.05.2017, 12:10
  • 969

До будівництва стадіону було задіяно мінімум 110 робочих з КНДР, які проживали і виконували свої обов'язки в рабських умовах.

Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Джанні Інфантіно визнав, що під час будівництва стадіону "Зеніт-Арена" в Санкт-Петербурзі було порушення прав людини. Про це пише The Guardian.

Послання з підтвердженням відповідної інформації спортивний функціонер направив головам чотирьох скандинавських футбольних федерацій.

У листі до федерацій Швеції, Данії, Норвегії та Ісландії Інфантіно, зокрема зазначив, що при проведенні робіт в Санкт-Петербурзі були задіяні вихідці з Північної Кореї, які часто були змушені працювати в нестерпних умовах.

"ФІФА усвідомлює і рішуче засуджує жахливі умови праці, в яких часто змушені перебувати північнокорейські робітники в різних країнах світу", - наводить видання фрагмент з листа Інфантіно.

За інформацією норвезьких журналістів, на будівництві було задіяно мінімум 110 робочих з КНДР, які проживали і виконували свої обов'язки в рабських умовах. Крім того, труп одного північнокорейського громадянина було знайдено в складському контейнері за межами стадіону. Швидше за все, причиною смерті став серцевий напад.

На звинувачення Міжнародної федерації футбольних асоціацій уже відреагував віце-прем'єр РФ, президент Російського футбольного союзу Віталій Мутко.

"Всім (робочим стадіону. - ред.) були заплачені гроші. Усе відповідно до вимог ФІФА", - стверджує він.

Новий стадіон "Зеніт-Арена" почали зводити ще в 2007 році. Термін здачі об'єкту постійно зміщувався, а кошторис робіт неодноразово збільшувалася. Загальний обсяг витрат перевищує 42 млрд рублів. Спортивний майданчик, зведення якої розтягнулося на 10 років, зокрема, планується використовувати для матчів Кубка Конфедерацій 2017 року і чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Схожі новини