Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАЗК не змогло затвердити висновки перевірки декларації Гройсмана

  • 25.05.2017, 19:02
  • 1 046

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні у четвер, 25 травня, не змогло затвердити висновки за результатами перевірки декларацій прем’єра та міністрів.

Про це в коментарі повідомив один із 4 членів НАЗК Руслан Рябошапка, передає Українська правда.

Він зазначив, що на сьогоднішнє засідання були підготовлені висновки за результатами перевірок декларацій прем’єра та членів уряду.

Рябошапка зазначив, що загалом у висновках зазначається наявність чи відсутність недостовірних даних, вказаних у деклараціях.

Однак, як зазначив Рябошапка, на засіданні Корчак зазначила, що не голосуватиме за жоден із висновків, при цьому вона не змогла пояснити, в чому саме полягали її зауваження. "Тобто три листочки своїх зауважень вона не змогла розказати своїми словами", - зазначив Рябошапка.

Він повідомив, що Корчак підтримав інший член НАЗК Олександр Скопич, який заявив, що до кожної із перевірок має бути аналітична довідка уповноваженої особи, яка проводила перевірку.

"Але ця аналітична довідка нічим не передбачена, у порядку проведення перевірки її немає, тому її ніхто і не готував", - пояснив Рябошапка. Він припустив, що це були спроби зірвати засідання.

"Виглядало, що була ідея все це завалити і зробити винним в цьому Радецького. Але жодного конкретного зауваження до жодного висновку щодо перевірки не було висловлено", - сказав Гройсман.

У результаті було вирішено зробити аналітичні довідки, і у вівторок, 30 травня, НАЗК повернеться до цього питання. "Що буде у вівторок я не знаю. Може, вони придумають ще щось, може ще якісь довідки чи малюнки…", - сказав Рябошапка, обурюючись поведінкою Корчак та Скопича.

Він зауважив, що засідання тривало 2 години, мали розглянути 15 чи 16 питань, залишилися нерозглянуті інші термінові питання, але Корчак закрила засідання.

"Українська правда" намагалася взяти коментар у Наталії Корчак, однак її телефон не відповідає.

У свою чергу, джерело, близьке до Корчак, зазначило, що Національному агенству з питань запобігання корупції були запропоновані результати перевірок декларацій, які не містили аналітичних довідок. "Цим займався департамент Радецького. Тобто по факту, вони не скомпонували всю необхідну інформацію", - зазначило джерело з оточення Корчак.

Джерело: УП

Схожі новини