Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Банковій радять медійникам не гнатися за сенсаціями про АТО

  • 25.05.2017, 19:28
  • 1 030

Люди, які готують інформацію, мають поставити собі за мету не "гнатися" за оперативністю, а готувати зважену інформацію, звертаючись до фахівців.

На цьому наголосив головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Андрій Лисенко під час конференції "Зміна парадигми в урядових комунікаціях", організованої Консультативною місією ЄС в Україні (КМЕС), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це стосується професійних структур і людей, які потрапляють в зону АТО, то перш за все я порадив би спочатку попрацювати з фахівцями, які розбираються у темі, з'ясувати усі обставини і тільки після цього формувати месидж", - сказав Лисенко.

Він навів кілька прикладів непрофесіоналізму у поданні інформації. Зокрема, за словами Лисенка, одна міжнародна організація, яка працює на території України, висловлювала свою позицію щодо певної ситуації, не дочекавшись офіційного повідомлення від компетентних органнів. При цьому у складі цієї організації не було фахівців із даного питання, але попри це позиція мала негативне забарвлення.

"Також була інформація про бомардування Донецька. Тоді йшлося проте, що розбомбили мінами, але ж міна не може долетіти до середини Донецька, бо максимальний політ найбільшого калібру міни становить 7,5 км. А до середини міста - десь 15 км. Тому треба розуміти, про що повідомляється. Бо коли гнатися за швидкістю вітру, то треба швидко організуватися, а не просто видавати інформацію аби показати, що ти перший. Перша хвиля виграшна, якщо все правильно подано, але якщо не правильно, то ви будете у "мінусі" і тоді ваш досвід та авторитет впаде", - підкреслив Лисенко.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини