Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трюдо просять посприяти членству України в НАТО

  • 25.05.2017, 17:48
  • 1 042

Канада має допомогти Україні стати членом НАТО, щоб стримати войовничу політику Росії.

Про це йдеться у листі організації «Канадська група сприяння демократії в Україні», направленому прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо.

«Ми закликаємо Канаду взяти на себе лідерську роль на саміті НАТО, підтримавши резолюцію, яка б вимагала від Росії прибратися з України до певної конкретної дати, або ж Україна отримає запрошення на вступ до Альянсу», - пишуть автори документа.

При цьому в організації погодилися, що Росія виступатиме проти такого, однак наголосили, що менш рішучі кроки не матимуть на Кремль жодного впливу. «Росія не дослухається до меншого. Безсумнівно, вона піде на хитрощі, протест і погрози. Однак вона досі не є достатньо сильною, аби ігнорувати грізну силу НАТО. Вона пристане на умови», - зазначається у листі.

Автори закликають владу Канади надати Україні також й іншу допомогу. «Захід мусить привести до ладу застосування чинних санкцій проти політично заангажованих осіб, як-то Володимир Якунін. Окрім цього, слід запровадити санкції проти Володимира Путіна та від’єднати Росію від системи SWIFT. У військовому аспекті необхідно надати Україні оборонну зброю, супутникові зображення та більшу підтримку», - підсумовується у листі.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини