Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Поліція Великої Британії відмовилась ділитися з США даними щодо теракту в Манчестері

  • 25.05.2017, 14:11
  • 877

Відмова ділитися інформацією пов'язана із серією витоків інформації.

Поліція Великої Британії припинила ділитися інформацією з правоохоронними органами США про хід розслідування вибуху в Манчестері. Про це повідомляє BBC.

Відмова ділитися інформацією пов'язаний з серією витоків інформації, джерелом яких стали американські правоохоронні органи.

Зокрема, у середу, 24 травня, в американській газеті New York Times були опубліковані фотографії доказів з місця вибуху. На фото були зображені уривки рюкзака, гайки і болти, а також пристрій, ідентифіковане як "можливий детонатор".

Крім того, інформація про особу ймовірного терориста-смертника Салмана Абеді з'явилася в американській пресі лише через 24 години після вибуху.

Публікація фотографій, в тому числі "детонатора", викликала лють в уряді Королівства, а також з боку британської поліції. У поліції вважають, що публікації могли зашкодити розслідуванню.

Міністр внутрішніх справ Британії Ембер Радд заявила, що "роздратована" розкриттям інформації, і попередила Вашингтон, що "це не повинно повторитися".

Очікується, що прем'єр Великоъ Британії підніме це питання на зустрічі з президентом США на саміті НАТО, який починається в четвер в Брюсселі.

Джерело: УТ

Схожі новини