Передплата 2024 «Добра кухня»

Гройсман: "Росія перетворила Крим з курорту на військову базу"

  • 25.05.2017, 11:21
  • 845

Російська Федерація перетворила Крим на свою військову базу і є великою загрозою для всього демократичного світу.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з прем’єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"На жаль, Росія несе загрозу не тільки Україні, а всьому демократичному світові - це абсолютно очевидно. Це не наш з вами вибір, це їх вибір", — сказав Гройсман.

Прем’єр зазначив, що коли росіяни увійшли на Донбас, вони вигнали легітимно обрану місцеву владу і окупували частину України.

"Вони підтримують це фінансово, озброєнням і всім іншим", — пояснив глава уряду.

"Повірте мені, в Україні жодного конфлікту. Це був російський сценарій. Я теж у 2014 році був представником регіональної влади та співпрацював з колегами з усіх регіонів України. У нас не було проблем", — розповів Гройсман.

Він запевнив: "У нас не було жодного кроку, жодного, навіть, на півкроку для будь-якого натяку на конфлікт з Росією також".

"Сьогодні Крим з курорту перетворився на надпотужну військову базу, яка створює загрозу не Україні, а всім країнам НАТО, цивілізованому світу", — заявив український прем'єр.

Він нагадав, що на території українського Криму розміщувалася військова база РФ і в 2017 році Росія повинна була забрати Чорноморський флот на свою територію.

Гройсман і Зеєгофер, серед іншого, домовилися провести спільний діловий форум наприкінці року в рамках візиту українського прем’єра до Баварії, інформує урядовий портал.

Джерело: УП

Схожі новини