Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В рамках підготовки до безвізу президент проінспектував пункт пропуку "Ягодин"

  • 24.05.2017, 17:55
  • 963

У рамках робочої поїздки до Волинської області Президент Петро Порошенко відвідав пункт пропуску «Ягодин», що у селі Старовойтове Любомильського району.

Представники Держприкордонслужби та митниці ДФС ознайомили Главу держави з умовами роботи прикордонників та працівників митниці.

На початку ознайомлення з роботою прикордонного пункту пропуску Президент звернув увагу, що перетин кордону призупинено. Петро Порошенко наголосив на неприйнятності призупинення процесу перетину кордону, поцікавився з чим це пов’язано та звернувся до посадових осіб з вимогою негайно відновити пропуск вантажного транспорту, який перетинає кордон. Він назвав неприпустимим призупинення роботи пункту пропуску.

«Ми проїхали щойно, я дивлюся у вас тут ніде не проходить оформлення. Вимагаю терміново відновити роботу і щоб пункти працювали у звичайному режимі», - звернувся до посадовців Петро Порошенко.

Глава держави поцікавився скільки автомобілів зараз стоять у черзі на кордоні. Йому доповіли, що зараз з українського боку чекають на оформлення близько 160 вантажних автомобілів.

Президент провів нараду щодо усунення перешкод для оформлення перетину кордону для вантажного автотранспорту та усунення черг. Глава держави також висловився за необхідність покращення технічної частини оформлення і пропуску вантажних автомобілів та пришвидшення процедури. Зокрема, здійснення огляду автотранспорту та вантажів за процедурою одноразового контролю.

Петро Порошенко також поспілкувався з учасниками прикордонного руху — пасажирами і водіями легкових автомобілів, водіями вантажівок та пасажирами автобуса.

Автомобільний пункт пропуску «Ягодин-Дорохуськ» було відкрито у березні 1993 року. Пропускна здатність — 7500 пасажирів, 2500 легкових та 1000 вантажних автомобілів, 50 автобусів.

Джерело: прес-центр Адміністрації Президента України

Схожі новини