Передплата 2024 ВЗ

Генсек НАТО Столтенберг приїде в Україну

  • 24.05.2017, 16:22
  • 877

Візит запланований на 9-10 липня.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг і посли країн-членів Північноатлантичного альянсу в Брюсселі відвідають Україну 9-10 липня. Про це сказав глава Представництва НАТО в Україні Александр Вінніков на брифінгу в Харкові в середу.

«У політичному руслі, звичайно, НАТО постійно підтверджує суверенітет і територіальну цілісність України. Ще одним підтвердженням цього буде дуже високий візит Північноатлантичної ради ... Це всі посли країн НАТО в Брюсселі на чолі з генеральним секретарем НАТО. Візит в Україну відбудеться 9-10 липня, щоб відзначити 20-річчя особливого партнерства між НАТО і Україною», - сказав він.

Він також відзначив високий рівень підтримки України з боку НАТО, який спостерігається після початку агресії РФ.

«Я б хотів сказати, що з початку агресії Росії проти України підтримка НАТО України вийшла на безпрецедентно активний рівень. Це підтримка, як політична, так і практична. У практичному плані Альянс збільшив свою підтримку через низку програм - як трастових фондів, так і програм підвищення кваліфікації і потенціалу (як, наприклад, програма професійного розвитку), а також через команду радників, які перебувають у Києві і працюють безпосередньо з дуже багатьма українськими інститутами. Ці всі проекти в минулому році були пов'язані однією програмою, яка називається «Комплексна програма допомоги Україні». У неї входять понад 40 проектів в 13 областях, в тому числі програма професійного розвитку», - сказав Вінніков.

Джерело: УТ

Схожі новини