Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Полторак: "У Збройних Силах створять підрозділ кіберзахисту"

  • 24.05.2017, 14:08
  • 895

Таку структуру допомагає створювати радник Міноборони від НАТО.

У Збройних Силах України створять спеціальний підрозділ кіберзахисту. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"У різних країнах такі структури підпорядковані різним підрозділам. У Литві вони підпорядковані Міноборони, і вони відповідають за безпеку саме цього відомства і дають рекомендації всім іншим відомствам. У нас є певна система, чи буде об'єднання її навколо одного відомства - це рішення керівництва країни. але робота йде дуже серйозна, на рівні РНБО ", - розповів Полторак.

За словами міністра, на сьогодні вже "створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення, все для того, щоб захистити Україну від кібератак".

"Радник від НАТО допомагає нам створювати таку структуру в Міноборони, поки що це на рівні дорадчої допомоги, але я сподіваюся, що буде ще й матеріальна. На сьогодні кіберзахист - це прерогатива СБУ, але готівковими коштами та силами ми будемо забезпечувати це на нашому рівні. Робота зі створення такого підрозділу вже йде", - зазначив Полторак.

Раніше глава Міноборони заявляв, що з початку війни на Донбасі з Росії було здійснено понад 7 тисяч кібератак на Україну.

Нагадаємо, у 2015 році в Україні створили кіберполіцію. ЇЇ основними завданнями є боротьба зі злочинами у сфері використання платіжних систем, електронної комерції, інтелектуальної власності та інформаційної безпеки.

Схожі новини