Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко підписав зміни до закону про соціальний захист чорнобильців

  • 23.05.2017, 19:59
  • 1 906

Закон має ліквідувати бюрократичні складнощі у соціальному захисті чорнобильців та їхніх родин.

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 23 травня, підписав Закон «Про внесення зміни до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», повідомили у прес-службі глави держави.

Зазначається, що закон встановлює з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника дружинам або чоловікам, які втратили годувальника із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, віднесеним до 1 категорії.

«Згідно з документом це право надається незалежно від причинного зв’язку смерті годувальника з Чорнобильською катастрофою», - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, ці зміни мають ліквідувати бюрократичні складнощі у соціальному захисті чорнобильців та їхніх родин.

У пояснювальній записці до закону вказано, що на сьогодні статтею 54 Закону передбачено отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника за умови встановлення причинного зв’язку смерті з Чорнобильською катастрофою. Зміни мають на меті скасувати потребу встановлювати причинний зв’язок смерті з Чорнобильською катастрофою виключно у випадку набуття права дружинами/чоловіками померлих осіб з інвалідністю, із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорія 1), на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника.

Джерело: УТ

Схожі новини