Передплата 2024 «Добрий господар»

Рева: "Зростання пенсій не "розжене" інфляцію"

  • 23.05.2017, 16:44
  • 834

Підвищення пенсійних виплат не призведе до зростання інфляції.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба відомства.

"Підвищення пенсій відбуватиметься не завдяки інфляційним грошам, а за рахунок додаткових надходжень коштів з економіки, тому ні про яку інфляцію мова йти не може", - зазначив міністр.

За його словами, уряду вдалося уникнути зростання інфляції завдяки продуманим крокам, які були зроблені в минулому році та стали підготовкою для проведення пенсійної реформи.

"Саме тому спочатку було ліквідовано прив'язку мінімальної зарплати до прожиткового мінімуму, і вже після того піднято розмір зарплат, що забезпечило необхідний ресурс для підвищення соцвиплат та дозволило прогнозувати перерахунок пенсій", - підкреслив Рева.

Він також акцентував увагу на активній детінізації економіки після збільшення розміру мінімальних зарплат та проведення змін у трудовому законодавстві.

"За 4 місяці з початку року зарплата в Україні зросла на 37%, на 45 % зросли доходи місцевих бюджетів від ПДФО, а станом на 1 травня Пенсійний фонд отримав понад план 7 млрд 900 млн грн, що дозволяє очікувати надходження необхідної суми для підвищення пенсій. Це означає, що не потрібно дотувати зростання пенсій з бюджету, - це будуть власні надходження Пенсійного фонду", - резюмував Рева.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини