Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мінкульт заявив про початок декомунізації програми у музичних школах

  • 20.05.2017, 18:19
  • 1 395

Наразі розпочався Всеукраїнський конкурс навчальних програм.

Міністерство культури України заявило про старт Всеукраїнського конкурсу навчальних програм для музичних шкіл. Про це повідомляють Українські новини.

У переліку вимог програм, які можуть брати участь у конкурсі, заявлено, що програми, перероблені з програм радянського періоду, розглядатися не будуть.

"При укладанні "Списку використаних джерел" та "Орієнтовних репертуарних списків" враховувати вимоги актів законодавства, таких як:

1) Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки";

2) Постанова Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором";

3) наказ МОН України від 16.06.2015 №641 "Про затвердження концепції національно-патріотичного виховання дітей і молод", де висловленні застереження з питань декомунізації, агресії Російської Федерації та тимчасово окупованих територій", - заявлено у вимогах.

Джерело: УТ

Схожі новини