Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві під Кабміном вимагали декриміналізації статті за зберігання марихуани

  • 20.05.2017, 17:07
  • 819

У Києві біля Кабінету міністрів зібралися близько 200 людей на Марш свободи» з вимогою декриміналізувати статтю 309 пункт 1 та перевести зберігання без мети збуту марихуани в адміністративне правопорушення.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

Учасники акції тримають плакати з написами «свобода, рівність, декриміналізація», «трава лікує» та інші.

«Ми вимагаємо зробити цю статтю адміністративною, щоб поліція змогла нарешті займатися тяжкими злочинами і не була зв’язана дрібними правопорушеннями», — сказав один з організаторів акції.

Також мітингувальники запустили в повітря зелені кульки, які символізують тих, хто отримав ув’язнення за зберігання марихуани.

«Давайте випустимо цих людей на волю та дамо людям можливість обирати засіб зняти напругу за допомогою трави», — сказав учасник акції Павло.

Як повідомляється на сторінці «Маршу», згідно з даними Вищої судової адміністрації України, протягом минулого року було засуджено рекордно малу кількість осіб, які збували наркотики (729 вироків). У той час як за незначні правопорушення, пов’язані зі зберіганням невеликих кількостей заборонених речовин без мети збуту (ст. 309 ч.1) судами України винесено 5069 кримінальних вироків.

Джерело: hromadske.ua

Схожі новини