Передплата 2024 «Добра кухня»

На Харківщині майже закінчили облаштування «Стіни» з Росією

  • 20.05.2017, 14:30
  • 1 183

Державна прикордонна служба завершує роботи зі створення інтелектуальної моделі охорони державного кордону з Росією в Харківській області.

Про це повідомив глава Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, передає «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні ми завершуємо всі планові заходи в Харківській області, вже почали роботи в Сумській і Луганській областях», — сказав він.

Назаренко також розповів, що роботи з облаштування кордону тривають у Сумській і Луганській областях.

Він нагадав, що в 2015 році урядом було затверджено відповідний план облаштування кордону, він розрахований на 3 роки.

«З середини 2015 року та до сьогодні ми облаштували понад 273 км протитранспортних ровів, 47 км контрольно-слідових смуг, 83 км загороджувального паркану, 153 км прокатних доріг», — розповів Назаренко.

За словами глави прикордонного відомства, цьогоріч бюджетом передбачено 200 млн грн на цю програму, що становить всього 17% від запланованого.

«На сьогодні ми отримали близько 30 млн і використовуємо ці кошти для цього проекту. У 2015 році було виділено 400 млн, а це всього 40% від запланованого. З цим і пов'язуємо не надто швидке просування цього проекту. Але він все одно потрібен, ми його реалізовуватимемо», — сказав Назаренко.

Він повідомив, що на вже облаштованих ділянках кордону порушень кордонів не було, що підтверджує ефективність цього проекту.

Джерело: hromadske.ua

Схожі новини