Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські і голландські ГО закликали Сенат Нідерландів ратифікувати асоціацію

  • 20.05.2017, 10:45
  • 920

Українські і нідерландські неурядові організації (НУО) закликали Сенат Нідерландів проголосувати за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Про це йдеться у заяві НУО, опублікованій на сайті Реанімаційного пакету реформ.

Активісти привітали ратифікацію асоціації нижньою палатою парламенту Нідерландів, назвавши угоду потужним інструментом для подальших реформ, боротьби з корупцією, верховенства права, ефективного управління і дотримання прав людини.

"Угода про асоціацію також заохотить торгівлю, сприятиме зайнятості та процвітанню України, Нідерландів та всього ЄС" - йдеться у заяві.

НУО наголошують, що прогрес у реформах, якого досягла Україна в останні три роки, більший за досягнення попередніх 23 років незалежності.

"Угода про асоціацію є маяком для подальшої трансформації і реалізації системних реформ в Україні. Саме тому ми хотіли б просимо Вас підтримати ратифікацію" - сказано у заяві.

"Ми щиро сподіваємося, що ви готові заохочувати і допомагати українському громадянському суспільству побудувати стабільну, демократичну, правову державу шляхом ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС" - наголосили активісти.

Раніше повідомлялося, що Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) отримав останні документи для розгляду рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною і підтвердив, що дебати відбудуться 23 травня.

Схвалення ратифікації в Сенаті лишається останнім законодавчим кроком, який розблокує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС.

На сьогодні Нідерланди є єдиною країною ЄС, яка досі не ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

За результатами референдуму, що відбувся у квітні 2016 року і в якому взяли участь 32,28% виборців, понад 60% висловилися проти угоди з Україною. Референдум мав рекомендаційний характер.

Джерело: УП

Схожі новини