Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна зірвала план росіян повернутися до ПАРЄ

  • 19.05.2017, 17:30
  • 1 293

Українська делегація виявила та зірвала план делегації Росії, який передбачав повернення до ПАРЄ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник підкомітету Парламентської асамблеї Ради Європи з боротьби проти тероризму Георгій Логвинський.

"Russia goodbye! по-сербськи. Зірвався черговий план Росії по зняттю санкцій через діалог і маніпуляцію. Сьогоднішні слухання Юридичного комітету ПАРЄ за участю депутатів Росії скасовані. Їх запросила сербський друг - доповідач по NGO для обміну думками. Це - частина загального плану повернення росіян до ПАРЄ", - пояснив він.

Логвинський розповів, що українська делегація в результаті цього висунула умову, що росіяни зможуть взяти участь у слуханнях, якщо вони раніше не голосували за анексію Криму, не перебувають під санкціями ЄС і не порушували права людини. Це рішення України підтримали голосуванням у комітеті.

"Через це гості не приїхали і засідання, або правильно сказати "російська маніпуляція," зірвалася. P.S: Спеціально з цієї нагоди для Вас звучить пісня "Підманула підвела" на сербській мові. Яка і звучала вчора ввечері для членів Юридичного комітету", - підсумував Логвинський.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини