Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ярославський купує Промінвестбанк

  • 19.05.2017, 13:59
  • 972

Вчора, 18 травня 2017 р наглядова рада Зовнішекономбанку (ВЕБ, РФ) розглянула пропозицію Олександра Ярославського в придбанні Промінвестбанку (ПІБ), дочірньої структури ВЕБ в Україні.

Повідомляє прес-служба DCH, що належить бізнесменові.

Раніше, в 2016 р, Олександр Ярославський вже заявляв про свою зацікавленість в в інвестуванні в український банківський сектор і в тому, що вивчає можливість покупки однієї з трьох "дочок" російських банків в Україні.

Вчора він "підтвердив журналістам "Комерсант": що направив ЗЕБу пропозицію в придбання ПІБа, але не розкрив деталі.

"Я давно цікавлюся придбанням банківських активів, - повідомив "Комерсанту" пан Ярославскій.- Зокрема, я вів переговори з Ощадбанком про покупку його української "дочки", підписав угоду про наміри, провів due diligence. Однак продавець в підсумку відмовився від угоди" . Після цього, за словами пана Ярославського, він почав розглядати інші банківські активи в Україні для інвестицій і зупинився на ПІБі (на даний момент займає п'яте місце на ринку України)".

Крім Олександра Ярославського на Промінвестбанк також претендує ще одна група українського походження в складі Павла Фукса (більш відомого ЗМІ в якості російського девелопера) і Максима Микитася (позафракційного депутата Верховної Ради України, на думку політичних експертів, близького до Блоку Петра Порошенка, який раніше очолював будівельну корпорацію "Укрбуд"). Заявка групи OTP (Угорщина), яка висловлювала інтерес до ПІБ влітку минулого року, на вчорашньому засіданні наглядової ради ВЕБ не розглядалося.

Як говориться в офіційному прес-релізі DCH, найближчим часом Ярославський планує подати заявку в Національний банк України, щоб почати потрібні для придбання Промінвестбанку погоджувальні процедури. За словами голови ВЕБ Сергія Горькова "зараз відповідь за НБУ, будемо її чекати".

Як пише "Комерсант": "Співрозмовники "Комерсанта" на українському фінансовому ринку вважають, що в пана Ярославського більше шансів отримати схвалення НБУ на придбання ПІБу, ніж у конкуруючих груп претендентів, оскільки він більш "прозорий" кандидат для української влади ... а участь російського капіталу в банківській системі України є дуже чутливим політично питанням ".

Група DCH за 20 років роботи в Україні успішно розвивала різні інвестиційні проекти, в числі яких - УкрСиббанк, Черкаський "Азот", "Київстар" і ін. Інвестиції Олександра Ярославського в розвиток Харківського регіону перевищили $1 млрд, з них $300 млн - в підготовку інфраструктури Харкова до Євро-2012. Попереднім придбанням бізнесмена був ХТЗ, який після 10-місячного простою почав роботу спочатку 2017 року.

Окремо група DCH відома своїми успішними інвестиціями в банківську систему - створенням одного з лідерів сектора АКБ "УкрСиббанк" і наступним успішним партнерством з міжнародною групою BNP Paribas, що має 200-річну історію роботи на ринку фінансових послуг. Крім того, група має ряд ефективно керованих непублічних фінансових активів. А також знаходиться в процесі придбання страхової компанії "ІНГО Україна" (Київ).

До теперішнього часу вже підписані документи з купівлі 25%-го пакета акцій, завершуються формальні процедури щодо закриття угоди. Подальша стратегія DCH по відношенню до даного активу спрямована на збільшення частки у страховика до 100% ".

Джерело: espreso.tv

Схожі новини