Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії дівчину оштрафували за фото з прикурюванням від свічки у храмі

  • 19.05.2017, 11:43
  • 821

Двадцятидворічну жительку Бєлгорода визнали винною в образі почуттів вірян і оштрафували на 15 тисяч рублів (майже 7 тис. грн) через опубліковані у «ВКонтакте» фотографії, де вона прикурює від свічки в церкві.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Бєлгородської області.

Суд встановив, що дівчина неодноразово публікувала фотографії зі свого мобільного: 16 червня, 22 квітня, 23 і 26 травня 2016 року. Знімки були зроблені в православному храмі, розташованому в центрі Бєлгорода — Преображенському кафедральному соборі, уточнює «БелПресса».

«Такі дії свідчать про явну неповагу до суспільства і вірян, ображають їхні релігійні почуття», — зазначили в прокуратурі.

Дівчину визнали винною за статтею «Публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства, вчинені з метою образи почуттів вірян».

«З урахуванням пом'якшувальних обставин суд призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 15 тисяч рублів», — повідомили в прокуратурі.

За даними «БелПресса», суд врахував, що дівчина нещодавно стала матір'ю. Санкція даної статті передбачає до одного року позбавлення волі.

Також «БелПресса» повідомляє, що до правоохоронних органів звернулися активісти «Швидкої молодіжної допомоги». У прокуратурі зазначили, що «це перший вирок у Білгородській області у справі про образу почуттів вірян».

Джерело: hromadske.ua

Схожі новини