Передплата 2024 ВЗ

Суд відмовився зупинити дію указу про припинення громадянства депутата Артеменка

  • 19.05.2017, 09:05
  • 814

Вищий адміністративний суд (ВАСУ) відмовився зупинити дію указу президента Петра Порошенка про припинення українського громадянства і постанови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка.

Про це повідомила речниця суду Галина Гаєвська, передає Радіо Свобода.

За її словами, адвокат Артеменка просив зупинити дію указу президента у частині припинення громадянства України Артеменка.

Також, за її словами, захисник просив заборонити парламенту ухвалювати рішення про припинення щодо Артеменка повноважень депутата.

«Але оскільки на сьогодні Рада ухвалила відповідне рішення, то він просив забезпечити позов шляхом зупинення дії постанови», — сказала Гаєвська.

Гаєвська зазначила, що ВАСУ відмовив у задоволенні цього клопотання, оскільки законодавство не допускає забезпечення позову шляхом зупинення актів Верховної Ради і президента України.

Перше засідання по суті у справі Артеменка призначене 30 травня 11:30.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада достроково припинила повноваження позафракційного народного депутата Андрія Артеменка. Це рішення на засіданні 16 травня підтримали 244 депутатів.

Раніше лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко повідомляв, що Порошенко 29 квітня підписав указ про припинення громадянства Артеменка.

У свою чергу, Артеменко заявляв, що нічого не знає про указ президента Петра Порошенка щодо припинення громадянства України депутата.

Сам Порошенко під час прес-конференції 14 травня підтвердив, що припинив громадянство Артеменка.

Джерело: hrpmadske.ua

Схожі новини