Передплата 2024 ВЗ

Російські хакери здійснили атаку на Twitter-акаунти працівників Пентагону

  • 19.05.2017, 08:00
  • 1 018

Зловмисники відправили повідомлення, що містять вірус, більш ніж 10 000 працівників.

Російські хакери намагалися зламати Twitter-акаунти працівників Міністерства оборони США. Про це повідомляє журнал Time з посиланням на доповідь американської контррозвідки, підготовлену на початку березня.

За даними розвідки, Росія перейшла від примітивних зломів електронної пошти політиків до більш складних атак на акаунти в соцмережі Twitter.

У доповіді говориться, що російські хакери відправили повідомлення, що містять вірус, більш ніж 10 000 працівників Пентагону. Залежно від інтересів користувачів повідомлення містили посилання на історії останніх спортивних подій або премії Оскара. Посилання вели на контрольований російським сервером ресурс, який завантажував вірус. Таким чином російські хакери могли взяти під контроль телефон або комп'ютер жертви, а також і обліковий запис в Twitter.

"Чиновники контррозвідки задалися питанням: який хаос може розв'язати Москва за допомогою тисяч керованих акаунтів у Twitter?... У будь-який момент, можливо, під час стихійного лиха або теракту облікові записи Пентагону можуть відправити неправдиву інформацію... Результатом може бути паніка і сум'яття", - зазначає видання.

Нагадаємо, 12 травня сталася масштабна кібератака, яка заблокувала 75 тисяч комп’ютерів у 99 країнах світу. З'явилася навіть інтерактивна карта, що показує, як поширюється вірус WannaCry. 13 травня представники країн G7 домовилися спільно протистояти кібератакам. Окрім того, президент США Дональд Трамп у ніч на 13 травня скликав термінову нараду з питань внутрішньої безпеки через стрімке поширення вірусу WannaCry.

Голова Microsoft розповів, що масштабну кібератаку віруса-вимагача WannaCry треба розцінювати як тривожний сигнал, окрім того, вірус WannaCry скористався вразливістю в останній версії Microsoft Windows, яку вперше виявила американська розвідка.

Спецслужби Великої Британії попередили, що користувачі по всьому світу повинні бути готові до повторних кібератак з боку хакерів.

Департамент кіберполіції Національної поліції України надав рекомендації щодо того, як уберегти свій носій інформації від вірусу WannaCry: оперативники не радять переходити за сумнівними посиланнями, які надходять на електронну пошту, також не варто завантажувати програми, які не є перевіреними.

Джерело: УТ

Схожі новини